Daha İyisi Mümkün Kastamonu
BİZİM HASAN ve YOLDAŞLARI

BİZİM HASAN ve YOLDAŞLARI

Gündem

02 Nisan 2024

1

;

“Aman aman aman aman

Umut sensin Bizim Hasan

Derman sendedir, çare sendedir. Millet senledir.”

 

CHP’nin seçim kampanyasının profesyonelliği bir seçim boyu istikrarla bu dizeleri seslendirip insanların ağzına pelesenk edebilmesinden belliydi. Diğer partilerin onlarca farklı seçim müziği dağınıklık hissi verirken, sürekli aynı dizeleri tekrarlayan bu seçim müziği çarenin, dermanın Bizim Hasan’da olduğunu vurguluyordu.  

***

Eski tüfek solcular parti binasından çıkmaz, açılışlara gitmez, halkın arasına pek girmezdi. Hasan Baltacı, genç yaşında CHP İl Başkanlığına aday oldu, kazandı ve ilk seçimlerde milletvekili seçildi.

O, mecliste Kastamonu’nun sorunlarını gündeme getirirken yakın dostu Hikmet Erbilgin İl başkanı olarak aktif siyaset yapıyordu.

Bizim Hasan ve yoldaşları yeri geldi deprem bölgesinde koşturdu,

Yeri geldi, Bozkurt selinde büyükşehir belediyelerinin iş makinalarını, kurtarma ekiplerini getirdi, Kuzeykentte aşevi kurdu,

Yeri geldi hastaların, hasta yakınlarının dertlerine çare oldu, Kastamonu Belediyesinin gayrimenkul satışına engel oldu, itiraz etti.

***

Bizim Hasan ve yoldaşları, Cumhurbaşkanlığı seçimleri kaybedilince genel başkana muhalefet bayrağı açtılar, taraf oldular. Partilerini ileriye götüreceğine inandıkları adayları için Kastamonu’yu da aşan çalışmalar yaptılar. Güçlüden değil, delege iradesinin, değişim talebinin yanında saf aldılar. Kolayı değil zoru, konforlu olanı değil riskli olanı seçtiler. Edilgen değil etkin oldular. Kastamonu’da neredeyse kendi partilerinde yerelden genele etki edebilen tek siyasi kadro oldular.

“Kaybedersem, tekrar aday yapılmazsam, vekillikten, il başkanlığından olursam” demediler, o şartlarda zayıf gözüken ama doğru seçim olduğuna inandıkları adaylarını desteklediler ve başardılar.

İkinci kere milletvekili seçilen ve yeni genel başkanın seçilmesine aktif destek veren Bizim Hasan’ın artık Parti Meclisi Üyesi olması hakkıydı. Hasan Baltacı’nın daha da güçlenmesi beklenirken Hikmet Erbilgin Parti Meclisi Üyesi oldu. Bu tercih, hem CHP genel merkezinde Kastamonu’nun ağırlığını hem de genel merkezin Kastamonu’ya desteğini artıran bir dayanışma göstergesi oldu.

Kadın olmanın verdiği avantajla kadınlarla CHP’nin daha önce kurmadığı teması kurabilen ve Ak partinin oy deposu olan kenar mahallelerde kadınların yakın dostu olan merkez ilçe başkanı İlke Karabacak, il başkanı oldu.

Diğer partilerde rastlanmayan bir eş güdüm içerisinde çalışıp, birbirleri için fedakarlıklarda bulunarak, birbirlerini yukarıya taşıdılar.

Belki de Hasan Bey bile Kastamonu belediye başkan adayı olarak yoldaşı Hikmet Erbilgin’i düşünüyordu fakat halkın sesi, talebi karşısında birlikte Bizim Hasan’da karar kıldılar.

İkinci dönem muhalefet milletvekilliğini yapan ve görece konforlu pozisyonu olan Bizim Hasan için bu riskli bir karardı. Ak parti ve MHP’nin güçlü olduğu Kastamonu’da yarışı kaybetmek bütün başarılarını sıfırlayabilir, parti içi muhalefet büyüyebilir ve siyasi kariyeri önemli bir yara alabilirdi.

Bu riski göze alarak Bizim Hasan’ı belediye başkan adayı yaptılar ve AK Parti MHP çekişmesini fırsat bilerek hedefe ulaştılar.

Hayırlı olsun, tebrik ederim.  Bütün hareketler küçükken, yoklukta samimi ve gönülden olur. Esas imtihan makamlar, imkanlar geldikten, bütçe yönetmeye başlayıp büyüdükten sonra başlar.

***

CHP yerel iktidar gömleğini nasıl giyecek?

Kendi partisinin adayını beğenmeyip CHP ye de oy vermeye eli gitmeyen, seçimleri boykot edip sandığa gitmeyen 7-9 bin civarında AK Parti ve MHP ağırlıklı seçmenin gönlünü kazanıp, korkularını giderip büyümeyi mi tercih edecek?

Yoksa ötekileştirme, partizanlık, kadrolaşma ile iktidar açlığı mı giderilecek?

Sonraki yazılarda CHP’nin yerel iktidarla imtihanını, bu seçimin kaybedenlerini de anlatacağım.

20 Aralık 2023 tarihinde facebook sayfamda Kastamonu'yu DENENMİŞE, OLMAMIŞA ya da MAKAM İHTİYACI GİDERİLMEMİŞE emanet etmeyi düşünenler kaybeder.” diye yazmıştım.

Dediğim gibi de oldu.

 



Diğer yazılar için tıklayınız...

ETİKETLER: HASAN BALTACI CHP KASTAMONU 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TAHSİN BABAŞ YÜKSEL AYDIN HİKMET ERBİLGİN SEÇİMLER

1 YORUM

  • Logo

    Kastamonulu alim yaşar

    7-9 bin değil 20 bin seçmen sandığa gitmemiş sayın yazar.

    03 Nisan 2024 16:52

    fatih köse

    FATİH KÖSE

    Önceki seçimlerde seçime katılım oranı %85lerde idi. Seçmen sayısının yaklaşık %84-86 sını alırsanız mevcut katılımla arasındaki farkın dediğim aralıkta olduğunu görürsünüz.

    05 Nisan 2024 00:32

YORUM YAP

E-mail adresiniz yayınlanmayacaktır.

DİĞER İÇERİKLER

X