Daha İyisi Mümkün Kastamonu
NE PANDEMİ NE EKONOMİ, GÜNDEM KSK! 03.09.2020

NE PANDEMİ NE EKONOMİ, GÜNDEM KSK! 03.09.2020

Gündem

15 Ekim 2020

0

;




Okullar açılacak mı? Çocuklar okula gidebilecek mi?

Kırtasiyeler, servisler ve çoğu küçük esnaf 2020’yi kaybetti. 2021 nasıl olacak?

Öğrenciye dayalı şehir ekonomisi nefes almaya başlayacak mı? Öngöremiyoruz ama internet TV’lerde KSK konuşuluyor. İl Protokolümüz KSK için dolaşıyor.

 

Karabük spor Süperligde idi. Başladığı yere döndü. Süperligde top oynayalım diye harcanan milyonların karşılığı Karabük ekonomisi ve turizmine geri döndü mü? Zannetmiyorum.

 

Konya deyince aklımıza Mevlana gelir, Bursa deyince Ulu Cami. İnsanların ne Konyaspor umurundadır ne de Bursaspor. KSK ile Kastamonu tanıtılır mı? Zannetmiyorum.

 

Kastamonu spor için yıllardır para toplanıyor, harcanıyor. Başkanlar yıpranıyor, borçlanıyor, yalnız kalıyor, kızıyor, küsüyor. Belediye Başkanları KSK için risk alıyor, kavga ediyor, davalık oluyor. Şehrin imarı tartışma konusu oluyor.  

Zorla güzellik olur mu? Olmuyor.

 

Derdim pişmiş aşa su katmak değil. Doğru aşın pişmesine katkı vermek yani iyi niyetle aş pişirmek isteyenleri düşünmeye davet etmek.

 

Dokuz köyden kovulsak bile…!

130 bin nüfuslu ve güçlü sermayedarı sınırlı olan Kastamonu’nun imkânlarını, şu pandemi ve ekonomik belirsizlik ortamında futbol takımını üst liglere çıkarma amacına yönlendirmenin vakit, nakit ve insan israfı olacağını söylemek boynumuzun borcudur.

 

KSK’nın yönetimine talip olanlar güçleri nispetinde takım kurmalı, takım gittiği yere kadar gitmeli, üzerlerindeki “ÜST LİGE ÇIKMA” baskısı kaldırılmalı, nüfusu, ekonomisi ve diğer şartlar sebebi ile bir futbol şehri olmadığımız gerçeği ile yüzleşilmelidir. Karabük sporun gittiği yolu tekrar etmek yerine gerekirse üçüncü lige kazık çakmalı ama kendi yetiştirdiğimiz çocuklarımızın vitrine çıkabileceği profesyonel futbol takımımızı bu hali ile kabullenmeliyiz. 

 

Birçok branşta memleketimizin çocukları kaynak yetersizliğinden müsabaka yapamazken spordan çok sektör haline gelen futbola milyonların harcanması doğru mudur?

 

SORU-YORUM!

 

·         Bayanlar Hentbol ’de yakalanan başarı altyapıdan yeni ve yerli oyuncu yetiştirerek sürdürülebilecek mi? Hangi istikrarlı kaynakla?

 

·         Doğa Gençlik Spor Voleybol takımı II. Lig mücadelesini sürdürebilecek mi? Hangi istikrarlı kaynakla?

 

·         Basketbol takımlarımız üniversiteli gençler olmazsa takım çıkarabiliyor mu? Bu takımlar Kastamonulu genç yetiştirip müsabaka yaptırıp profesyonel takıma kazandırılabiliyor mu? Hangi istikrarlı kaynakla?

 

·         Spor Bakanlığı her ilkokul çocuğuna yüzmeyi öğretmeyi hedeflemişken Halime Çavuş Yüzme havuzunu yenileyecek miyiz yoksa daha çok çekirdek çitleyebileceğimiz daha büyük stat yapmak için yıkacak mıyız? Hangi hakla?

 

·         Esentepe’de oturan bir asgari ücretlinin gelecek vadeden güreşçi çocuğu okuldan sonra Kuzeykente idman yapmaya nasıl gidip gelecek? Nasıl beslenecek? Hangi istikrarlı kaynakla?

 

·         Amatör Futbol Kulüplerimiz üniversiteli genç olmasa takım çıkarabilecek mi? U11’den U19’a kadar altyapı takımları var mı? Bunlar arasında müsabakalar oluyor mu? Çocuklarımız amatör futbola neden ilgi duymuyor? Bu işlerin masrafı KSK’ya yüksek ücretle transfer edilecek kaç topçu parası ile hallolur?

 

·         5393 Sayılı Belediye Kanunun 14.maddesi  “ …. sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar, her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, ……” der. Belediyelerimiz hangi branşlara sistemli ve sürekli olarak hangi destekleri veriyor?

 

HAYAL MİDİR?

 

·         Lisanslı sporcularımızın ne kadarı aktif spora devam ediyor, ne kadarı sporu bırakmış ve neden bırakmış? Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz Kastamonu Üniversitemizin BESYO akademisyenlerinin desteği ile akademik bir araştırma yapıp sonuçlarından bir çözüm çıkarması HAYAL MİDİR?

 

·         Valiliğimiz, Üniversitemiz, Belediyelerimiz, Gençlik Spor Müdürlüğümüz ve büyük şirketlerimizin bir araya gelerek önce Kastamonu’yu SPORUN YAYGIN OLARAK YAPILDIĞI BİR ŞEHİRE dönüştürmek, ardından PROFESYONEL SPORCU YETİŞTİREN BİR ŞEHİR vizyonu için kısa –orta ve uzun vadeli bir planlama yaparak SABIR ve SEBATLA sürdürülebilir bir organizasyonu kurması HAYAL MİDİR?

 

Daha iyisi mümkün Kastamonu…!

Fatih KÖSE


 

 



Diğer yazılar için tıklayınız...

ETİKETLER: PANDEMİ COVİD19 SPOR FUTBOL KSK KASTAMONU SPOR KASTAMONUDA SPOR FATİH KÖSE

YORUM YAP

E-mail adresiniz yayınlanmayacaktır.

DİĞER İÇERİKLER

X