Daha İyisi Mümkün Kastamonu
MODERN DÜNYA DİNLERİ ve DOĞAL TARIM 25.09.2019

MODERN DÜNYA DİNLERİ ve DOĞAL TARIM 25.09.2019

Doğal Tarım

17 Ekim 2020

0

;

2019 Nisan ayından beri doğal tarım ile ilgili araştırmalar, kendimce denemeler yapıyorum. “Organik Tarım, İyi Tarım, Topraksız Tarım, Endüstriyel Tarım, Perma Kültür” gibi birçok tarım çeşidi varmış ta haberimiz yokmuş. 


Modern dünyanın dayattığı ve karşı duranların aforoz edildiği birçok din var.  Sanayileşme, modern eğitim, moda, serbest piyasa, faiz gibi. Bu dinlere göre bütün dünya;

- Çevreye kalıcı zarar verme pahasına sanayileşmek zorunda olduğuna inanmalı. Çünkü böylece sanayi dininin sahiplerinin modası geçmiş makinalarına müşteri olabilmeli. Hatta din sahiplerinin yeterli kâr elde edemediği ürünleri üreterek mutlu bile olabiliriz.

- Okullarda yanaşık düzende ve modern eğitim dininin sahiplerinin istediği müfredatta karma bir eğitim olmalı. Çünkü sorun çıkarmayan mavi/beyaz yakalı işçi ihtiyacı var. Anne olmayı isteyen bir kız makbul değil. O da erkeklerle beraber modern eğitim dininin muteber bir mümini! ya da çıktısı olmalı.

- Modayı takip etmeli. Çünkü moda dininin rabbi kozmetikten elbiseye tüketimi emrediyor. Feracesi, başörtüsü ile bu dine direnen, yalnızca eşi için süslenen kadına elbette tahammül yok. Hoş moda dini, Müslüman kızı örtüsü ile de yakaladı artık.

Sözü uzatmaya gerek yok…

***

Modern Tarım dini de yukarıda saydığım diğer pagan dinler gibi insanı ve neslini ifsâd ederek insanları Rabbi ile anlamsız ve kaybedeni belli bir savaşa sokuyor. Küfür içindeyiz.

Modern dünya, modern dinleri ile insanlığı ve dünyayı bize tükettiriyor. Modern Tarımı asrın Tarım Dini olarak kabul edip bu dini yayan dindarları var? Farklı bir iddia sahibi ya aforoz ediliyor ya deli ilan ediliyor. Bu dinin de amentüsü, rükünleri, farz, vacip ve sünnetleri, ibadet çeşitleri, ibadethaneleri var.

***

Daha çok, daha çabuk, daha çeşitli ve daha kârlı üretim için her türlü zehir, genle oynama, laboratuvar çalışması bu dinin kelime-i tevhidi. Bu yapılmazsa insanların açlıktan öleceğine inanılıyor. Sanki günümüzde dünyada milyonlarca açlık çeken insan yokmuş gibi! Sanki kendi ihtiyacını ekip biçecek insanlar topraktan koparılıp sanayi dininin muteber işçisi, moda dininin tüketicisi yapılmamış gibi.

Kâr tarım dinin de cenneti ama ne yazık ki bu aslında büyük tröstlere özel bir ödül. Çoğu insan traktörünü yenileyerek, endüstriyel gübre ve zehir kullanarak iyi kazanacağını zannederek iyi bir müşteri olmaya devam ediyor ama ne fayda!

Traktör üreticileri, tarım makinacıları, endüstriyel gübreciler, pestisitçiler (siz ilaç deyin ben zehir diyeyim) ve tacirler, hepsi birer misyoner.

***

Fakülteler, Cenab-ı Hakk’ın bir dönüm toprakta bahşettiği canlıları ve toprağın verdiği bereketi haşa yeterli görmeyen, toprağı sürerek güneşe ve yağmura karşı savunmasız bırakmayı, yabani ot ile mücadele diye pestisitlerle canlıları öldürmeyi ya da daha kısa sürede, daha çok ürün elde edelim diye potasyum ve azotu bir arada tutan tuz dolu endüstriyel gübreyi toprağa dökerek çölleşmeye ve gelecekten çalmaya iman etmiş milyonlarca genç mezun ediyor.

Ara sıra doğal tarım ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Fatih KÖSE



Diğer yazılar için tıklayınız...

ETİKETLER: DOĞAL TARIM MODERN TARIM MODERNİZM KÜFÜR TOPRAK FATİH KÖSE

YORUM YAP

E-mail adresiniz yayınlanmayacaktır.

DİĞER İÇERİKLER

X